Receptbazár

Válogasson kedvére receptjeinkből!

 

Húsételek

 

1/ Brassói apró pecsenye

Hozzávalók: 

  • 600g sovány sertéscomb vagy szűzpecsenye,
  • 200g hagyma,
  • 4-8 gerezd fokhagyma,
  • 100g húsos füstölt szalonna,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 1 kávéskanál morzsolt majoránna,
  • só, bors
  • 400g zöldborsó,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 hegyes csipőspaprika

1/A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd felszeleteljük, és ujjnyi széles, 4-5 cm hosszú
csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, uborkagyalun mindkettőt
vékonyan felszeleteljük.

2/ A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, és pirosra sütjük. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, aztán aláöntjük a bort, és hagyjuk elfőni. Hozzáadjuk a hagymát és a
fokhagymát,meghintjük majoránnával ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön
fedő alatt puhára pároljuk. Elfőtt levét mindig egy kevés melegvizzel, húslevessel
vagy további fehérborral pótoljuk

3/ Közben külön edénykében felforralunk fél dl vizet, beledobjuk a zöldborsót, és mérsékelt tűzön
puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk
ereit-magjait ízlés szerint meghagyjuk vagy eltávolítjuk, és apróra felkockázzuk.

4/A húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, valamint a paprikakockákat
majd utánasózzunk,borsozzuk, jól összeforrósítjuk. Tálaláskor lazán belekeverjük a petrezselymet, és előmelegített nem túl mély tálba szedjük. Pirított hasábburgonyával, rozmaringos sült krumplival, petrezselymes rizibizivel, továbbá kovászos uborkával, vagy vegyes salátával kínáljuk.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 2
Össz.: 1 985

Látogatottság növelés
Oldal: Húsételek
Receptbazár - © 2008 - 2024 - receptbazar.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »