Húsételek
1/ Brassói apró pecsenye
Hozzávalók:
1/A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd felszeleteljük, és ujjnyi széles, 4-5 cm hosszú
csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, uborkagyalun mindkettőt
vékonyan felszeleteljük.
2/ A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, és pirosra sütjük. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, aztán aláöntjük a bort, és hagyjuk elfőni. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát,meghintjük majoránnával ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön
fedő alatt puhára pároljuk. Elfőtt levét mindig egy kevés melegvizzel, húslevessel
vagy további fehérborral pótoljuk
3/ Közben külön edénykében felforralunk fél dl vizet, beledobjuk a zöldborsót, és mérsékelt tűzön
puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk
ereit-magjait ízlés szerint meghagyjuk vagy eltávolítjuk, és apróra felkockázzuk.
4/A húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, valamint a paprikakockákat
majd utánasózzunk,borsozzuk, jól összeforrósítjuk. Tálaláskor lazán belekeverjük a petrezselymet, és előmelegített nem túl mély tálba szedjük. Pirított hasábburgonyával, rozmaringos sült krumplival, petrezselymes rizibizivel, továbbá kovászos uborkával, vagy vegyes salátával kínáljuk.